Мер Харкова задекларував зарплату

Градоначальник Ігор Терехов відзвітував про зміни в матеріальному стані. Про це стало відомо 11 січня з матеріалів, опублікованих на сайті Національного агентства з протидії корупції.

Згідно з документом, в передостанній день минулого року Терехов отримав 258,6 тисячі гривень у якості зарплати. Минулого року Терехов подав ще два документи про зміни в матеріальному становищі. В одному він вказав покупку інтерактивної панелі для кабінету біології, яка обійшлася у 280 тисяч гривень. А в другому — пожертва рухомого майна на 394,8 тисячі гривень.

Згідно з щорічною декларацією, у 2020 році Терехов отримував в мерії 11 середніх зарплат по Харківській області. За даними Держуправління статистики, в лютому щомісячний дохід жителів регіону склав 10 700 гривень. При цьому річний дохід чиновника, який займав пост спочатку першого заступника, а потім секретаря міськради, склав 1,455 мільйона гривень (121 тисяча гривень на місяць).

ТОП-7 найбагатших чиновників Харкова

Раніше Newsroom повідомляв, що декларацію після звільнення подав ексглава Нацполіції в Харкові Андрій Рубель. З початку року і до 19 серпня на посаді начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області Рубель отримав 422,7 тисячі гривень (близько 52 тисяч гривень на місяць).

Коментарі