Мер Харкова звільнив багаторічного заступника міського голови Руденка

Мер Харкова Ігор Терехов підписав розпорядження про звільнення заступника міського голови з питань забезпечення життєдіяльності міста Андрія Руденка. Як стало відомо з документу, Руденка звільнено з займаної посади з 1 квітня за угодою сторін.

Андрій Руденко обійняв посаду віце-мера у лютому 2015 року, коли міським головою ще був нині покійний Геннадій Кернес. Є депутатом Харківської міськради від “Блока Кернеса – Успішний Харків”. Про причини звільнення у міськраді не повідомляють.

З харківської міськради звільнився віцемер Євген Водовозов

За збігом обставин, компанія, яка пов’язана з Андрієм Руденко, фігурує у справі про розтрату бюджетних коштів під час будівництва фортифікаційних споруд у Харківській області. Як повідомляло Бюро економічної безпеки, підприємство неодноразово ставало переможцем тендерних торгів, проведених одним із департаментів Харківської обладміністрації. Загалом компанія отримала підряд на будівництво фортифікаційних споруд вартістю понад 240 млн грн. Встановлено, що частину коштів, а саме 20,45 млн грн товариство перевело на рахунки фізичної особи – підприємця, яка була зареєстрована у січні 2024 року. Згадувана особа фактично працює адміністратором закладу харчування, тобто немає відношення до будівництва. Водночас після отримання коштів вона намагалась перерахувати їх на рахунок компанії, що може бути пов’язана з діяльністю так званих “конвертаційних центрів”. 

За даними джерел у правоохоронних органах, мова йде про ТОВ “Тех-Інком”. Ще у 2020 році “Харківський антикорупційний центр” писав, що ця компанія належить оточенню віцемера Андрія Руденка.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі