Мера Харкова Терехова оштрафували за використання російської мови: подробиці

Міський голова Харкова Ігор Терехов отримав штраф від уповноваженого із захисту державної мови. За свої звернення до харків’ян та висловлювання в ефірі Національного телемарафону російською мовою, а не українською, як державною, він повинен сплатити 3400 гривень штрафу.

Про це повідомляє Суспільне.Харків.

У постанові, яку виніс мовний омбудсмен Тарас Кремінь, вказується, що Терехов порушив Закон України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

“Харківський міський голова Ігор Терехов у зверненнях до жителів міста Харкова в ефірі телемарафону “єдині новини” застосовував недержавну мову, чим порушив частину першу статті 12 Закону”, – сказано в постанові. Там же вказується, що Терехов повинен заплатити штраф у розмірі 3400 грн.

Крім цього, Терехову винесли адміністративне стягнення-попередження за те, що його сторінки в Facebook та Telegram ведуться російською.

При цьому постанови ще не набули чинності. Сам Терехов може оскаржити їх до 4 грудня. Міський голова поки не коментував це питання.

Скандал після сесії: з оприлюдненого запису вирізали слова Терехова про Бандеру і Шухевича

Нагадаємо, раніше стало відомо, що харківського мера Ігоря Терехова можуть оштрафувати за те, що міський голова, всупереч вимогам законодавства, вів комунікацію з народом недержавною мовою.

Коментарі