Скандал після сесії: з оприлюдненого запису вирізали слова Терехова про Бандеру і Шухевича

Мер Харкова Ігор Терехов пообіцяв, що у місті перейменують вулиці на честь українських військових підрозділів та загиблих героїв.

“Чітка позиція, що будуть перейменування. Ми зараз працюємо з топонімічною групою і від неї  надійшли дуже слушні пропозиції. Ми дуже ретельно все аналізуємо. Буде спільна робоча група, адже це дуже важливе питання, яке стосується всіх харків’ян”, – сказав Ігор Терехов на засіданні сесії, яке відбулося 17 жовтня в онлайн режимі.

Депутати Харківської облради провалили голосування щодо перейменування театру Пушкіна

За словами мера, у Харкові планують перейменувати близько 400 топонімів.

“Будуть назви на честь героїв, які загинули, і на честь бригад, які відстоювали и відстоюють Харків. Будемо виважено це робити, так щоб спільнота це сприйняла”, – додав Ігор Терехов.

Запис засідання сесії пресслужба мерії виклала на YouTube наступного дня, 18 листопада, і з’ясувалося, що з відео вирізали фрагмент висловлювання Терехова, про те що за його каденції перейменувань на честь Степана Бандери і Романа Шухевича у Харкові не буде. Про це Newsroom повідомили декілька депутатів, які були присутні на сесії онлайн.

“…Цього не буде. Усяке може бути, але цих двох не буде… Доки я мер, цього не буде”, – каже мер на опублікованому відео. При цьому імена провідників ОУН-УПА у записі не звучать. У пресслужбі міськради це не прокоментували.

Теги:

Коментарі