Мешканця Харківської області відправили до в’язниці за придбання та зберігання зброї і боєприпасів

Злочин у сфері незаконного обігу зброї скоїв 39-річний мешканець Чугуєва, який вже неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за крадіжки. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

На початку вересня минулого року, перебуваючи в селі Клугино-Башкирівка, розташованого поблизу Чугуєва, чоловік придбав понад 1200 бойових набоїв різних калібрів,16 корпусів ручних осколкових гранат Ф-1, споряджених вибуховою речовиною, а також карабін системи Калашникова і близько 30 підривачів до ручних гранат типу УЗРГМ, УЗГРМ-2 промислового способу виготовлення.  Зазначений арсенал зброї і боєприпасів чоловік зберігав у гаражному приміщенні до листопада минулого року, поки правоохоронці не викрили зловмисника.  

Продав мешканцю Харківщини револьвер 19 століття: киянину оголосили підозру за незаконний збут зброї

Вироком Чугуївського міського суду Харківської області чоловіку призначено покарання у виді 4 років 6 місяців позбавлення волі та на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на 3 роки. 

Не погодившись з вказаним вироком, перший заступник керівника облпрокуратури оскаржив його в апеляційному порядку з підстав неправильного застосування закону України про кримінальну відповідальність та невідповідності призначеного судом покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення. Колегія суддів Харківського апеляційного суду підтримала позицію прокурорів та постановила новий вирок, який наразі набрав законної сили. Чоловіка визнали винним у придбанні та зберіганні вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України) та признаячили покарання – 4 роки і 6 місяців позбавлення волі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі