Мешканця Харківської області засудили до 3 років тюрми за ухилення від мобілізації

Мешканець міста Балаклія Ізюмського району пройшов військово-лікарську комісію, яка визнала його придатним до проходження військової служби у ЗСУ. У лютому 2023 року він отримав повістку для прибуття до першого відділу Ізюмського РТЦК та СП для відправлення до військової частини. Проте чоловік вирішив не прийти та переховувався у свого знайомого на дачі. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

Відповідно до ч. 3 ст. 22 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», під час мобілізації громадяни зобов’язані з’явитися до військових частин або на збірні пункти територіального центру комплектування та соціальної підтримки у строки, зазначені в отриманих документах. 

На Харківщині судитимуть лікарку, яка робила фіктивну інвалідність ухилянтам

У судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину. Він пояснив, що не готовий брати зброю до рук і націлити на іншу людину.

Балаклійський райсуд Харківської області визнав винним 44-річного чоловіка в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України) та призначив покарання у виді позбавлення волі на 3 роки. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі