Мешканця Харкова, який закликав донатити на російську армію, відправили за ґрати на 5 років

Київський райсуд Харкова визнав винним 55-річного чоловіка у наданні засобів для здійснення фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також у виправдовуванні і визнанні правомірною збройної агресії РФ. Про це повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

Без ув’язнення: суд виніс вирок колаборантці з Куп’янська – героїні пропагандистких відео

Обвинуваченим виявився громадянин РФ, який має посвідку на постійне проживання на території України та більше десяти років мешкає у Харкові. У березні цього року він відправляв своїм знайомим повідомлення з російських Телеграм-каналів, де містилися заклики до збору коштів на потреби військових формувань країни-агресора. У повідомленнях зазначалася картка російського банку, куди можна було переводити гроші для окупантів.  Крім того, у тексті містилося виправдовування російської збройної агресії проти України.

У судовому засіданні зловмисник визнав свою вину та щиро розкаявся. Суд призначив чоловікові покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов‘язані із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування на строк 2 роки та з конфіскацією всього особистого майна. Наразі триває строк на апеляційне оскарження рішення.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі