Мешканця Ізюма, який працював охоронцем окупаційній «поліції», засудили до 12 років з конфіскацією

У середині червня минулого року під час окупації Ізюма 39-річний місцевий мешканець пішов на співпрацю із загарбниками. Він обійняв посаду так званого «поліцейського патрульно-постової служби» в «Ізюмському районному управлінні поліції», що створили окупанти.

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, колаборант переважно займався охороною адміністративної будівлі псевдополіції, а також вносив у спеціальний журнал дані про відвідувачів. Крім зарплатні, так званий «поліцейський» отримував від окупантів гуманітарну і матеріальну допомогу в розмірі 10 тисяч російських рублів.

Після деокупації міста колаборанта викрили правоохоронці. На суді чоловік свою вину не визнав і стверджував, що обійняв посаду «правоохоронця» під тиском — нібито російські військові погрожували йому насильством і фізичною розправою.

Колаборантці з Харківської області, яка планувала вчити українських дітей за російською програмою, дали тюремний термін

Київський райсуд Харкова визнав чоловіка винним у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Йому призначено покарання у виді 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 10 років, з конфіскацією всього належного йому майна. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі