Мешканця зруйнованого росіянами будинку в Харкові вдруге судитимуть за любов до окупантів

У Харкові Служба безпеки знову затримала фаната “руського миру”, який навіть після засудження продовжив розповсюджувати антиукраїнські висловлювання.

Як повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, 48-річний місцевий мешканець у 2022 році вже був притягнений до кримінальної відповідальності та отримав судовий вирок за заперечення збройної агресії РФ проти України. Тоді суд врахував визнання обвинуваченим своєї провини і звільнив його від тюремного ув’язнення з іспитовим строком у три роки. Однак руснявий пропагандист не припинив протиправної діяльності і продовжив вихваляти агресорів та мріяти про захоплення Харкова російськими військами, цинічно називаючи окупацію – “визволенням”.

Судитимуть харківʼянина, який мріяв про захоплення сходу України, а сам намагався втекти до рф

Крім цього, чоловік дискредитував українських захисників, розповсюджуючи стандартні фейки кремлівської пропаганди. Свої антиукраїнськи висловлювання агітатор розповсюджував у месенджері Telegram.

До слова, будинок “ждуна” в одному зі спальних районів міста росіяни зруйнували у перші дні повномасштабного вторгнення.

Слідчі оголочили харків’янину підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України: виправдовування та заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинені повторно. Чоловіка арештували. Тепер рецидивісту не вдасться уникнути тюремного ув’язнення – йому загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі