У Харкові всіх підприємців звільнили від податків за землю та нерухомість

Фізичні, юридичні особи та ФОПи отримали пільги зі сплати податків за землю, нерухомість та єдиного податку щодо ФОП 4-ї групи. Відповідне рішення ухвалили сьогодні на сесії міськради, повідомили у пресслужбі мерії.

Згідно з рішенням, з 1 квітня по 30 червня 2024 року для фізичних, юридичних осіб і підприємців було скасовано податкове зобов’язання після нарахування орендної плати за земельні ділянки комунальної форми власності. Ставка земельного податку на ділянки фізичних і юридичних осіб складатиме 0% від їх нормативної грошової оцінки.

Також за цей період ставку податку за нерухоме майно (якщо це не земельна ділянка, яка перебуває у власності юридичних осіб) встановлено на рівні 0%.

Крім того, платникам єдиного податку 4-ї групи надано стовідсоткове зменшення податкових зобов’язань.

“Важливим аспектом прийняття цього безпрецедентного рішення є наша домовленість з державою про компенсацію втрачених коштів до місцевого бюджету. Адже без такої підтримки буде просто неможливо зберегти економічну базу Харкова та продовжувати сприяти розвитку бізнесу тут у майбутньому”, – зазначиі міський голова Ігор Терехов.

За умови надходження додаткової дотації з держбюджету пільги будуть продовжені на кожні три наступні місяці.

За словами Терехова, надані пільги призведуть до втрати близько 1 млрд грн з міського бюджету.

“Скасуванням податку на землю та нерухомість ми допоможемо нашому бізнесу, який, попри складні умови воєнного часу, працює в Харкові. У нас є певна домовленість з урядом, і за умови дотації від держави ми зможемо пролонгувати надані пільги. Таким чином будемо балансувати”, – зазначив мер.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі