Мешканцю Ізюма, який ховав убитих містян під час окупації, а після виїхав до ЕС, оголосили підозру в колабораціонізмі

Поліція заочно повідомила про підозру в колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України) так званому “начальнику управління ЖКГ тимчасової окупаційної військово-цивільної адміністрації Ізюмського району”. Мова йде про 32-річного мешканця Ізюма Павла Олександровича Голуба. Про це стало відомо з сайту Офіса Генпрокурора України.

На цій “посаді”, за даними слідства, Голуб перебував добровільно з кінця червня до початку вересня 2022 року, займався організацією роботи сфери ЖКГ. За інформацією Харківського антикорупційного центру, чоловік під час окупації Ізюма займався похованнями місцевих та бійців ЗСУ, але він також співпрацював з росіянами. Якийсь час після деокупації він перебував у місті, але потім виїхав до однієї з країн Євросоюзу.

СБУ повідомила про підозру блогеру-ухилянту, який втік з України і закликає чоловіків ховатися від призову

Голубу загрожує позбавлення права працювати в органах держвлади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без.

Цікаво, що особа із селища Савинці Ізюмського району, за зайняття аналогічнохї посади в окупаційній адміністрації Балаклії, отримала реальний термін: позбавлення волі строком на 5 років, з позбавленням права займати посади в органах влади протягом 10 років.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі