Мешканець Харківщини селив у себе російських загарбників і здавав їм проукраїнськи налаштованих односельчан 

Під час окупації російськими загарбниками села Осиново Куп’янського району 47-річний місцевий мешканець активно закликав односельчан підтримувати дії та рішення держави-агресора. Крім того, він казав місцевим мешканцям, що «всех детей нациков надо уничтожить» та вихваляв росіян за те, що вони платять велику зарплату. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

Працівника Харківських тепломереж, який “зливав” росіянам координати для обстрілів, засудили до 15 років ув’язнення

Чоловік допомогав окупантам виявляти серед місцевих мешканців тих, які мають проукраїнські погляди, в тому числі бійців АТО, ООС. Наприкінці березня минулого року рашист разом зі співробітниками «Специального отряда быстрого реагирования РФ» приїхав до квартири учасника АТО та брав участь у проведенні незаконного обшуку із вилученням військового обмундирування.

Також встановлено, що ще на початку окупації села ворожий поплічник добровільно надав російським військовим помешкання для періодичного проживання.

Чоловіку оголосили підозру за фактом публічних закликів до підтримки рішень та дій держави-агресора (ч. 1 ст. 111-1 КК України).

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі