Мешканець Харківського району вдавав з себе волонтера та завозив товари з ЄС під виглядом “гуманітарки”

Керівника благодійного фонду підозрюють за фактом умисного ухилення від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до Державного бюджету України коштів у особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

Привласнив понад мільйон гривень благодійних внесків: на Прикарпатті затримали псевдоволонтера (Фото)

За даними слідства, 62-річний мешканець селища Високий заснував благодійний фонд, але цілі у чоловіка були зовсім інші, аніж допомогати людям. Ділок організував схему ухилення від сплати податків під виглядом імпорту “гуманітарної допомоги”. Насправді псевдоблагодійник самостійно закупляв в Європі одяг, продукти, будівельні матеріали, а по товаро-супроводжувальним документам вказаний товар проходив як гумдопомога від компанії однієї з європейських країн. Таким чином чоловік уникав сплати податків до держбюджету, тому що, відповідно до вимог чинного українського законодавства, гуманітарна допомога звільняється від оподаткування.

Під виглядом волонтера збирала дані про ЗСУ: у Запоріжжі затримали російську агентку

Європейська компанія заявила, що ніколи не мала взаємовідносин з вказаним благодійним фондом і жодних документів не надавала. Відповідно до висновку судово-економічної експертизи, 62-річний чоловік недоплатив до українського бюджету майже 7 мільйонів гривень. 

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та оголошення його у розшук.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі