“Міг помститися за цькування”: місцеві жителі озвучили версію вбивства в Старому Салтові

Сьогодні в Старому Салтові Харківської області провели в останню путь шестирічну Мирославу Третяк. У цегляної двоповерхівки, в якій жила дівчинка, на прощання зібралися родичі та десятки місцевих жителів. Поки представники духовенства відспівували дитину, на вулиці пішов дощ, але ніхто навіть не думав розходитися.

Напередодні в поліції розповіли, що смерть дівчинки була насильницькою, а на її голові та обличчі виявили численні травми та садна. При цьому прощання проходило з відкритою труною.

Зниклу під Харковом шестирічну дівчинку знайшли мертвою

Сьогодні біля будинку цілодобово чергує п’ятеро поліцейських. Правоохоронці кажуть: будуть перебувати тут до особливого розпорядження. Поки не знають, коли чергування закінчиться. Через дві доби з моменту події в селищі все спокійно, але копи говорять, що місцеві налаштовані радикально та можуть влаштувати самосуд над сім’єю підозрюваного в умисному вбивстві 13-річного Богдана Ф. Його мати Галина тимчасово виїхала зі Старого Салтова, щоб не провокувати сусідів.
 
Місцеві обговорюють кілька версій того, що сталося. Деякі впевнені, що хлопчик жорстоко розправився з дівчинкою, а однією з причин називають цькування з боку її рідні.

“Вони над ним постійно знущалися, дідусь одного разу по двору з вилами бігав. Богдана вічно задирали, може, з помсти зважився на такий крок”, – говорить місцева жителька Світлана.

За другою версією, з дітьми в той нещасливий вечір міг перебувати дорослий чоловік. Про це кореспонденту Newsroom розповіла мама підозрюваного підлітка Галина Ф.

У Старому Салтові прощаються з шестирічною Мирославою, у вбивстві якої підозрюють підлітка (Фото)

У селищі передають з вуст в уста, нібито Богдан змінився в обличчі, коли дізнався, що його розшукує поліція та навіть сказав: “Не піду додому, тепер на мене все повісять”. При цьому начальник “главку” Андрій Рубель повідомив Newsroom, що в справі більше немає підозрюваних і в поліції більше нікого не допитують.

“Розмови про третю людину – маячня. Я був на місці цілу добу, першим розмовляв з Богданом. Людина була допитана, дала свідчення, що вона це зробив, було проведено відтворення. Слідство підтримує одну версію – і інший немає”, – сказав Рубель.

Нагадаємо, тіло шестирічної Мирослави Третяк виявили в покинутій будівлі на території Старого Салтова 28 липня. Незабаром силовики затримали підозрюваного, ним виявився 13-річний сусід убитої Богдан Ф. Зараз підліток знаходиться в харківському приймальнику-розподільнику для неповнолітніх.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі