Мікроавтобус збив трьох пішоходів, один з них загинув: винуватець ДТП заплатить півмільйона

Чугуївський міський суд Харківської області виніс вердикт у справі про смертельну ДТП. Фігурант частково визнав свою провину, але заявив, що трагедія сталася через маневр іншої машини. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

У Харкові Ford врізався в машину швидкої допомоги

Нагадаємо, аварія сталася на трасі Київ – Харків – Довжанський 2 лютого 2019 року. 26-річний водій мікроавтобуса Mercedes Sprinter не впорався з керуванням та врізався в людей, які стояли на узбіччі біля “Таврії”, що потрапила в ДТП. Жінка отримала травми, несумісні з життям, ще двох пішоходів доставили в лікарню. У одного з них діагностували перелом лівої гомілки, а у другої — розрив лівої нирки та перелом чотирьох ребер.

У ході розгляду фігурант заявив, що був змушений прийняти рішення через маневр автобуса “Еталон”. Однак постраждалі нічого не сказали про другу машину, зате згадали велику швидкість Mercedes Sprinter.

У Харкові в результаті ДТП перекинувся мікроавтобус і постраждав пішохід

За порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель людини, суд засудив уродженця Донецької області до п’яти років позбавлення волі з дворічною забороною сідати за кермо. Однак покарання йому замінили на три роки випробувального терміну. Водія зобов’язали виплатити потерпілим компенсацію на загальну суму в півмільйона гривень, а також платити дочці загиблої жінки по 2086 гривень до його неповнолітнього. На цей час вердикт не набув чинності та може бути оскаржений в апеляції.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі