Юристи Добкіна вимагають у суді перерахувати результати виборів у Харкові

Адвокати, які представляють інтереси кандидата в мери Харкова Михайла Добкіна, звернулися до Харківського окружного адміністративного суду з позовом із вимогою зобов’язати дільничні виборчі комісії перерахувати голоси на 132-х дільницях. До матеріалів прикріпили документи, що підтверджують факти фальсифікацій на користь секретаря міськради Ігоря Терехова. Про це Newsroom розповів один з адвокатів Анатолій Родзинський.

Відмови, “нудне обличчя” і скандали: як у Харкові обирали мерів

“На користь Ігоря Терехова були вкрадені голоси у так званих маленьких кандидатів: в Олександра Скорика, Костянтина Немічева, Аліни Мустафаєвої, Дениса Ярославського і Дмитра Мариніна. Ми не вважаємо, що голоси були вкрадені у Михайла Добкіна, тому що він був в змозі залучити спостерігачів і членів комісії, які стежили за тим, щоб голоси не крали. Голоси були вкрадені у найбільш незахищених кандидатів, нових осіб, які не могли забезпечити контроль за відданими за них голосами”, – сказав Анатолій Родзинський.

За його словами, кандидати, які не згодні з результатами підрахунку, не мають фінансової можливості подати таку кількість позовів через судовий збір: це коштує дорожче, ніж внесок за участь у виборах. Судді вже почали розглядати скарги представників Добкіна. Юристи також планують подати позови щодо районних виборчих комісій.

“Це не фальсифікація, це людський фактор”: у Харкові прокоментували підрахунок голосів на виборах мера

Нагадаємо, спостерігачі громадянської мережі “Опора” зафіксували, що 70 голосів дописали на користь Ігоря Терехова на ділянці в Основ’янському районі та 397 – на дев’яти дільницях у Новобаварському районі. Активісти написали заяву в поліцію, де відкрили кримінальне провадження за фактом можливих фальсифікацій.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі