Мільйони в дивані: ексзаступник Міністра оборони запевняє, що гроші йому позичила 86-річна харків’янка

У колишнього заступника Міністра оборони Олександра Миронюка під час обшуків у серпні 2022 року у справі про шахрайство на закупівлях у Міністерстві оборони було вилучено колосальні суми грошей — у тому числі мільйон доларів, захований у дивані.

Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах.

Закуповував неякісні бронежилети: СБУ оголосила про підозру чиновнику Міноборони (Фото)

Так, джерела видання передали журналістам відео, зняте під час обшуку в серпні 2022 року. На відео слідчий витягує з бічної ніші дивана пачки грошей та складає їх на підлогу.

Відомо, що у Миронюка виявили 17 мільйонів 78 тисяч гривень, 400 тисяч 100 доларів та 100 тисяч 380 євро. Гроші були визнані речовим доказом у виробництві.

При цьому Миронюк представив суду документ, в якому стверджувалося наступне: у січні 2022 року всю суму позичила йому 86-річна харків’янка Елеонора Думіньш.

Думіньш — родичка засновників Харківського “ХАДО-холдингу”. Серед іншого цей холдинг займається виробництвом гвинтівок. Крім того, Думіньш зареєстрована, як ФОП для оптової торгівлі, і при реєстрації вказала е-mail та телефон, що належать “ХАДО”.

СБУ спіймала співробітника “Укроборонпрому”: працював на військову розвідку РФ (Фото, Відео)

У холдингу, своєю чергою, давні робочі відносини з державним спецекспортером “прогрес” — в цю компанію до своєї роботи в Міноборони та після неї був працевлаштований Миронюк.

Гроші, до речі, суд постановив чиновнику повернути — рішення було винесено 25 січня 2023 року.

Коментарі