Міноборони затвердило другий зразок жіночого бронежилета (Фото)

Міністерство оборони України затвердило другий зразок жіночого бронежилета. Його розробила компанія «Темп – 3000».

Бронежилет має демпферні подушки, які допомагають підігнати його під анатомічні особливості жінки. В комплекті – три подушечки різних розмірів.

Для захисту паху виробник розробив додаткову сумочку з м’яким балістичним пакетом.

Жіночий бронежилет має такі ж балістичні характеристики, як і чоловічий.

Випробування бронежилета тривали три місяці та відбувалися у два етапи. Перший – на зручність носіння військовослужбовицями. Другий – лабораторні випробування (балістичні, не балістичні, тестування матеріалів та фурнітури).

Вага бронежилету – від 10,5 кілограма і більше, залежно від комплектації.

Міноборони сертифікувало бронежилет для жінок-військових (Фото)

«У ЗСУ служить понад 40 тисяч жінок. Наша мета – забезпечити наших захисниць бронежилетами, у першу чергу йдеться про військовослужбовиць на передовій. Ми вже поспілкувалися з виробниками. Загалом «Українська броня» за умови завчасного замовлення може виготовити до 10 000 комплектів за 60-90 днів, а компанія «Темп 3000» – 5000 комплектів за місяць», — розповів Віталій Половенко, заступник Міністра оборони.

Обидва зразки жіночих бронежилетів доступні для централізованої закупівлі. Міністерство оборони очікує від Генерального штабу потребу щодо придбання цих виробів. Після цього Міноборони сформує обсяги та переліки для закупівлі.

Безпосередньо закупівлею жіночих бронежилетів займатиметься Державний оператор тилу.

Коментарі