У мерії розповіли, коли пустять трамваї по Московському проспекту в Харкові

Реконструкція найбільшого проспекту в місті вийшла на фінішну пряму. Про це 25 червня повідомив віцемер з питань інфраструктури міста Євген Водовозов.

Зараз будівельники асфальтують ділянки проспекту, розширюючи проїжджу частину в районі вулиці Броненосця “Потьомкін”, і на наступному тижні планують завершити реконструкцію вузла проспект Московський – проспект Академіка Павлова – вулиця Лесі Українки – вулиця Польова – вулиця Тарасівська.

У Харкові пропонують перейменувати Московський проспект

Також зараз робочі реконструюють ділянку дороги від площі Героїв Небесної Сотні до вулиці Богдана Хмельницького, яку планують здати через два-три тижні. За словами Водовозова, на наступному тижні тут почнуть укладати рейки. Трамваї на відремонтованих ділянках Московського проспекту хочуть пустити вже у серпні.

До кінця року планують продовжити роботи в сторону Велозаводського моста, але рух транспорту обіцяють перекривати ненадовго.

“Дуже складні мережі, дуже велика кількість плавунів, води. Довелося все міняти по ходу реконструкції. Перекласти довелося навіть те, чого не було в плані, починаючи від дрібних мереж введення в будинок, закінчуючи трубопроводами по всьому проспекту. Зараз темпи наростили, і роботи йдуть досить швидко”, – говорить чиновник.

Не минуло й двох років: початок Московського проспекту відкрили для транспорту

Нагадаємо, раніше в місті скасували два трамвайні маршрути №5 та №6 через реконструкцію Московського проспекту, а вагони 8 маршруту пустили в об’їзд.

Коментарі