Морально-психологічний стан російських військових з кожним днем погіршується – глава СБУ в Харківській області

Співробітники спецслужб та розвідка спостерігають активне маневрування та пересування військ РФ уздовж українського кордону. Як розповів сьогодні начальник управління СБУ в Харківській області Роман Дудін на нараді в ХОДА, військова присутність на кордоні нарощується, ніяких дій щодо відведення військ не відбувається.

Заклик резервістів та “економічний патріотизм”: Зеленський звернувся до українців (Відео)

Водночас за отриманою СБУ інформацією, найбільш підготовлена тактична група російських військових налічує 70% справної техніки, решта — несправна. Багато військових машин, які зосереджені в напрямку Бєлгорода, нездатні самостійно пересуватися.

Роман Дудін зазначив, що морально-психологічний стан російських військовослужбовців щодня погіршується.

“У кращих традиціях військ Радянського Союзу російські солдати нікому не потрібні. Бачимо брак їжі — їх викидають, та забувають погодувати, — бачимо скотські умови, в яких вони живуть. Також фіксуємо настрої офіцерів, які починають відкрито обговорювати фінансові негаразди. Фактично вони говорять про те, що відбувається зменшення їх зарплат. Нерідко між ними відбуваються розмови про те, що вони не розуміють, навіщо повинні йти в Україну, відверто засуджують ці дії та розуміють, що тут їм буде жарко“, — розповів глава облСБУ.

Також відомо, що російські війська закупили 45 тисяч целофанових пакетів для перевезення трупів.

Харків’яни купують помпові рушниці “для захисту від мародерів”, але масового озброєння немає — підприємці

Роман Дудін розповів, що в Харківській області провели комплекс усіх необхідних заходів на випадок вторгнення РФ: замінували потенційні підходи, посилили склад протиповітряних сил, сформували військове керівництво. У Харкові працюють окремі групи спецпризначення військової розвідки.

“Щодня ми бачимо активні спроби дестабілізувати ситуацію саме в Харкові. З позавчора на вчора це була спроба вчинити підпали в церквах Московського патріархату. Ми знаємо, звідки надійшов цей дзвінок, і хто за ним стоїть”, — заявив глава облСБУ.

Також вчора співробітники спецслужби зловили три групи, які робили фото та відеофіксацію місць скупчення людей та об’єктів критичної інфраструктури. Відбуваються спроби залучити представників кримінального світу в розхитування ситуації на Харківщині.

Роман Дудін закликав жителів регіону повідомляти в СБУ про підозрілих осіб, несподівані появи сусідів або тих людей, яких не було видно з 2014 року.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що жителів Харкова не планується евакуювати у зв’язку із загрозою вторгнення РФ. За словами дипломата, в України є два плани, щоб зупинити російське вторгнення. Перший полягає в тому, щоб використовувати всі інструменти дипломатії для стримування Росії, другий — боротися за свою країну.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі