На Харківщині правоохоронець разом зі спільниками обікрав підприємство на пів мільйона гривень

Працівники ДБР у взаємодії з Нацполіцією повідомили про підозру колишньому правоохоронцю та двом його спільникам, які кілька місяців обкрадали склади одного з агропідприємств Харківщини.

Встановлено, що правоохоронець отримав інформацію про зберігання на складах сільгосппідприємства великої кількості вартісних добрив та іншої продукції. Він вирішив викрасти товар для перепродажу. Правоохоронець залучив до оборудки своїх знайомих, які працювали на цьому підприємстві і мали доступ до складів.

Колишній правоохоронець збував кокаїн: ДБР закрило канал ввезення наркотиків з Еквадору до України (Фото, Відео)

Як повідомили у ДБР, фігуранти детально організували свій задум. Викрадення продукції відбувалось під час чергування правоохоронця на блок-посту, розташованого поряд. Таким чином автомобілі без перешкод перевозили награбоване.

Викрадену продукцію, в основному добрива, зловмисники складували на подвір’ї батьків правоохоронця. Загалом спільники встигли вивезти приблизно 20 тонн добрив, а також майже 4 тонни сої. Вартість викраденого оцінюється у понад 500 тис. грн. Фігуранти перепродували товар місцевим мешканцям.

Під час чергового «візиту» на склади з добривами фігурантів затримали правоохоронці. Наразі зловмисникам повідомили про підозру за фактом крадіжки майна, вчиненої в умовах воєнного стану, організованою групою (ч. 3 ст. 15 ч. 4, 5 ст. 185 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі