Обвинувачення за зраду: чоловік з Харківщини забезпечував комфортні умови окупантам

Харківська обласна прокуратура затвердила та надіслала до Київського районного суду міста Харкова обвинувальний акт стосовно 36-річного чоловіка, який допомагав державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Під час досудового розслідування встановлено, що житель села Мартове Чугуївського району почав спілкуватись з представником так званої “Народної міліції ДНР” в липні минулого року. Він отримав завдання вказати на місця, де знаходиться покинута військова техніка держави-агресора у лютому-березні 2022 року.

Обвинувачений допомагав “народним міліціонерам” та вказував їм місця розташування техніки, щоб вони могли її забрати та відремонтувати.

Крім того, чоловік передав ворогу інформацію про двох місцевих жителів з проукраїнською позицією, яких представники країни-агресора незаконно затримали.

Мешканка Харківщини приховано фотографувала позиції ЗСУ і «зливала» ці дані росіянам

Також він забезпечував військовослужбовців одягом, а на початку вересня привіз до їх місця дислокації “буржуйку”, щоб підвищити їх комфорт.

Наразі звинувачений перебуває під вартою.

Попереднє розслідування проводилося СБУ в Харківській області.

Стаття передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Коментарі