На Харківщині розробляють проєкти з ремонту 8 мостів (Фото)

У Харківській області продовжуються роботи з ліквідації наслідків бойових дій на дорогах місцевого та державного значення.

За словами заступника начальника ХОВА, Михайла Харнама, на сьогодні ДП «Дороги Харківщини» відновило транспортне сполучення на 20 зруйнованих мостових спорудах, ще на 5 триває капітальний ремонт. Залишаються зруйнованими мости, які знаходяться на лінії бойових дій або окупованих територіях.

«Оперативне відновлення мостів – це наразі одне з пріоритетних завдань на Харківщині. За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, активно працюємо над цим питанням. Наразі тривають роботи з виготовлення проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт 8 мостових споруд на дорогах місцевого значення у місцях, де влаштовані тимчасові переправи», — зазначив Михайло Харнам.

Мости Харківщини, зруйновані унаслідок війни, потребують відновлення на 4,3 мільярда гривень (Відео)

Також продовжується відновлення доріг державного значення. Служба відновлення та розвитку інфраструктури Харківської області працює над капітальним відновленням 15 мостів, на 4 мостах проводиться експлуатаційне утримання, на трьох мостах роботи вже завершено.

Нагадаємо, що внаслідок бойових дій на дорогах місцевого значення в області повністю зруйновано 27 мостових споруд та частково 2. Ще 27 мостів державного значення також зазнали зруйнування.

Коментарі