На Харківщині заочно судитимуть податківицю-зрадницю, яка втекла до РФ

Прокурори направили до суду обвинувальний акт стосовно податківиці за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Обвинувачена — старший державний ревізор – інспектор Куп’янського відділу податків і зборів з юридичних осіб та проведення камеральних перевірок Управління податкового адміністрування юридичних осіб Головного управління Державної податкової служби в Харківській області.

Колишній посадовець податкової міліції отримав 15 років тюрми за державну зраду (Фото)

За даними слідства, влітку 2022 року під час окупації Купʼянська податківиця перейшла на бік РФ. Жінка свідомо та добровільно працевлаштувалась до «Налоговой службы Харьковской области» на посаду «главный специалист отдела регистрации и приёмки отчетности». Серед її основних завдань було адміністрування платежів, що призвело до надходження грошей у фінансові фонди окупаційної влади. Також зрадниця ставила на податковий облік підприємців.

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокураутри, наразі обвинувачена переховується від українського правосуддя на території держави-агресора. Її оголошено у розшук.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі