На Харківщині затримали колаборантку, яка впроваджувала стандарти освіти РФ і їздила на “підвищення кваліфікації” в Курськ

Співробітники СБУ повідомили про підозру мешканці міста Куп’янськ, яка під час тимчасової окупації російськими військовими Харківської області, добровільно співпрацювала з представниками окупаційної влади.

За даними слідства, з початку червня зловмисниця проводила діяльність, спрямовану на впровадження стандартів освіти держави-агресора у місцевому коледжі. Вказівку про це вона отримала від так званої окупаційної адміністрації РФ.

У Харківській області затримали директора стадіону, який влаштовував матчі для окупантів

Як повідомили у пресслужбах СБУ та Харківської облпрокуратури, разом з іншими працівниками жінка організувала набір студентів на нові фахові спеціальності у так званому «Купянском медицинском колледже имени Марии Шкарлетовой», який окупанти створили на базі місцевого медколеджу.

Вже у серпні колаборантка «вибила» собі посаду «заступника директора з виховної роботи». Одразу після цього, вона повідомила викладачам та батькам студентів, що у новому навчальному році освітній процес у коледжі буде здійснюватися російською мовою, за російською освітньою програмою та за підручниками видавництва РФ.

Встановлено, що зловмисниця навіть пройшла перепідготовку в «Курском институте развития образования».

Наразі освітянці повідомили про підозру за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.: колабораційна діяльність у формі впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі