“Будинок на Подолі” у Харкові: прокуратура вважає, що компанія “Строй Сіті” почала будівництво незаконно

Шевченківська окружна прокуратура Харкова подала позов за фактом забудови в центрі міста. Силовики вважають її незаконною і вимагають закопати котлован. Про це повідомляє “Харківський антикорупційний центр” з посиланням на постанову Господарського суду.

Одному з харківських забудовників загрожує штраф у розмірі п’яти мільйонів

Обвинувачі вимагають від компанії “Строй Сіті Девелопмент” повернути територіальній громаді земельну ділянку в провулку Лопатинському. Його площа становить 0,5 гектара. При цьому силовики вважають, що ділянку необхідно привести в стан, що існував до 2020 року – знести паркан і споруди, а також закопати котлован. На вказаній ділянці зараз будують житловий комплекс “Будинок на Подолі”.

Господарський суд прийняв позов і призначив підготовче засідання на 9 грудня. До цього часу Харківська міськрада повинна надати всі інвентаризаційні та реєстраційні документи, а також землевпорядні та правовстановлюючі папери. Рішення не підлягає оскарженню.

“Ніхто там нічого не побудує”: Терехов про проєкт “ущільнювальної забудови” від Turkish Development

Нагадаємо, раніше в Харкові створили сервіс для перевірки законності новобудов. У розділі “Документи” кожної новобудови зібрані всі необхідні для будівництва дозволи. Фахівці проаналізували 83 житлових комплекси, в яких ведеться продаж площ. Як з’ясувалося, 11 будівель не мають дозволу на будівництво, чотири – стоять на землі, яка використовується неналежним чином, 29 – частково або повністю введені в експлуатацію.

Коментарі