На Харківщині затримали російську пропагандистку (Фото)

Правоохоронці викрили жінку, яка підтримувала російських окупантів. Про це 2 листопада на своїй Facebook-сторінці повідомив начальник слідчого управління ГУ НПУ у Харківській області Сергій Болвінов.

За інформацією поліції, 60-річна уродженка селища Миронівське Донецької області на початку вересня, під час окупації населеного пункту Великий Бурлук Чугуївського району, взяла участь у зйомках сюжету російського Першого каналу та розповіла про позитивні враження від окупації рашистів, а також прославляла та виправдовувала дії країни-агресора.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 111-1 (“колабораційна діяльність”) КК України. Правоохоронці затримали фігурантку. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі