На Куп’янському напрямку російські війська підсилили наступальні дії та обстрілюють цивільні населені пункти, – Синєгубов (Відео)

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у ефірі телемарафону повідомив про відновлення ворожих наступальних штурмів на позиції українських військових на Куп’янському напрямку. Паралельно з цим окупанти активно обстрілюють цивільні населені пункти у Куп’янській громаді.

«Що стосується наших військових, то вони свої позиції тримають, ворогу наносять великі ураження і живій силі, і військовій техніці. Ці штурми йдуть такими хвилями, там чергову хвилю потрібно пережити, перетримати», — зазначив Синєгубов.

Крім того, Синєгубов розповів про частоту атак рф, зазначивши, що Куп’янську громаду рашисти обстрілюють майже щодня.

«Їх обстрілюють керованими авіабомбами, руйнує при цьому житловий фонд, страждають виключно цивільні люди. Саме місто Куп’янськ обстрілюється майже щодня, але ще більше обстрілюються ті населені пункти, які входять до цієї громади ближче до кордону з рф», — розповів голова ХОВА.

Школи на Харківщині не відновлять офлайн-навчання навіть із захисними укриттями

Олег Синєгубов заявив, що евакуаційні плани актуалізовані, і якщо знадобиться, буде оголошена обов’язкова евакуація населення.

«Ми евакуювали дітей раніше з деяких населених пунктів на самісінькому прикордонні, де фактично велися бойові дії. Якщо брати Куп’янський напрямок там проживає наразі 12 тисяч людей, з них 526 – діти. Всі у нас плани евакуаційні актуалізовані, всі маршрути приведені в дію. Коли така необхідність, на жаль, буде, ми будемо оголошувати обов’язкову там евакуацію. Але це напряму залежить від обставин, які ми будемо мати на лінії фронту», — сказав Синєгубов.

Ситуація на лінії фронту надалі визначатиме можливість оголошення обов’язкової евакуації, залежно від обставин та загрози для цивільного населення.

Коментарі