Нічний гул у Харкові: комунальники озвучили причину

Сьогодні вночі харків’яни поскаржилися в соцмережах на гучний шум, який було чутно біля заводу “Турбоатом”. Користувачі соцмереж припустили, що це міг бути скидання пари. Однак у “Харківських теплових мережах” не підтвердили цю версію.

У ТЕЦ-5 пояснили, чому залишили понад 400 будинків без гарячої води

“Якийсь дикий гул на “Турбоатомі” розбудив жителів нових будинків та Одеської. О 2:30 ночі з’явився нереальний шум, схожий на зліт ракети, і тривав хвилин 20-30! Пишуть, що раніше нічого схожого не чули”, — повідомили в міському Telegram-каналі “ТРУХА”.

Сьогодні вранці інцидент прокоментували в теплових мережах. За даними комунальників, вночі стався збій в роботі турбіни на ТЕЦ-3. Зараз повноцінна робота теплоелектроцентралі відновлена.

“Була зупинена робота самої турбіни та двох парових котлів. Спрацювала система захисту автоматики та, як наслідок – стався викид пари. Цей процес є гучним, але для навколишнього середовища не шкідливий”, — розповіли в ХТМ.

Зник лічильник: харків’янам надіслали платіжки за опалення по 2000 гривень

Нагадаємо, в листопаді минулого року на теплоелектроцентралі №3 вже був технічний збій. Тоді неполадки торкнулися електронної системи управління роботи турбогенератора. Щоб розвантажити станцію призупинили роботу парового котла, після чого потрібне було його продування для видалення залишків пари, що передбачено технологічно. Через пів години працездатність була відновлена.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі