На Куп’янщині викрили колаборанта який допомагав з документообігом

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 41-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111-1 КК України).

У ході дізнання встановлено, що під час окупації смт Великий Бурлук Куп’янського району місцевий мешканець довів свою прихильність представникам зс рф. Підозрюваний добровільно обійняв посаду “и. о. специалиста сектора делопроизводства Великобурлукского территориального управления”, у створеному окупаційною адміністрацією псевдоограні — “Временной гражданской администрацией Купянского района Харьковской области”.

СБУ затримала чоловіка, який коригував ракетні удари по Харкову

Обязанностями коллаборанта были регистрация корреспонденции и обращений граждан; выдача справок жильцам для дальнейшего получения материальной помощи и предъявления этих справок на блокпостах военным рф.

Обов’язками колаборанта були реєстрація кореспонденції та звернень громадян; видача довідок мешканцям для подальшого отримання матеріальної допомоги та пред’явлення цих довідок на блокпостах військовим рф.

Документування протиправної діяльності здійснювалось спільно з дізнавачами Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Теги:

Коментарі