У Києві затримали колаборанта з Луганської області, який допоміг рашистам перейменувати вулиці

Зловмисником виявився колишній керівник комунального підприємства в окупованому Сватовому. Після захоплення українського міста він одним із перших підтримав російських загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України. За це його призначили очільником створеного агресором «муниципального унитарного предприятия по благоустройству». Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Колаборант допомагав окупаційній адміністрації організовувати «масові» заходи і постановочні телесюжети на підтримку збройної агресії РФ. Також по вкізівки Москви він організував перейменування вулиць у місті «радянськими» назвами. Для цього особисто підписував відповідні «розпорядчі» документи і контролював процес.

Під час контрнаступу ЗСУ колаборант втік до РФ, де з вересня цього року переховувався від правосуддя. Але згодом вирішив непомітно повернутися в Україну і «загубитися» в столиці. Однак співробітники СБУ встановили маршрути його переміщення і затримали.

Колаборанту повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України: добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарчих функцій, в окупаційній адміністрації держави-агресора. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Більше новин представлено в розділах “Новини компаній“, “Місто”, “Бізнес”. NewsRoom публікує новинні, комерційні, розважальні та інші матеріали.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі