Наближена Куницького й агропромисловці: НАПКА перевірить двох депутатів з Харкова

Національне агентство з питань запобігання корупції оголосило про перевірку 33 декларацій. У список потрапили парламентарії, депутати місцевих рад, а також мер і чиновники. Про це повідомили в Telegram-каналі НАПКА.

1488 доларів і 666 гривень: ексголова РДА подав декларацію після звільнення

Автоматичний аналіз даних показав, що у 15 деклараціях є високий рівень можливих порушень. У цей список потрапили документи депутата Харківської облради Сергія Федорика. Чоловік відомий як агропромисловець – раніше він керував компаніями “Універсал-Агро” та “Агрофірмою “Ісіда”, а зараз є власником фермерського господарства. Згідно з декларацією, Федорику належить понад 60 земельних ділянок, $1,3 мільйона, 900 тисяч євро та понад 10 мільйонів гривень.

Крім того, 11 осіб перевірять на підставі повідомлень від журналістів, громадян та правоохоронних органів. У цей список увійшла депутатка харківської міськради від “Слуги народу” Аліна Мустафаєва. Її фірми пов’язані з компаніями відомого нардепа Олександра Куницького, а сама Мустафаєва раніше була його помічницею. У документах вона вказала квартиру за 3,9 мільйона гривень, гібридний Chevrolet Volt і люксовий Cadillac ELR (задекларований як службовий), а також доходи на суму понад п’ять мільйонів у національній валюті.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі