НАБУ здійснює обшуки в компанії “Укрзалізниця”

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розпочало обшуки в акціонерному товаристві “Укрзалізниця”, що пов’язані з проведенням закупівель для потреб залізничної галузі.

Про це повідомлено на офіційному сайті “Укрзалізниці”.

Правоохоронним органам надано доступ до особистих та робочих приміщень співробітників “Укрзалізниці”, що було санкціоновано судовим рішенням у рамках розслідування, пов’язаного з діяльністю філії “Центр забезпечення виробництва” компанії.

У повідомленні наголошується, що минулого тижня НАБУ та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) затримали одного з заступників керівника закупівельного підрозділу “Укрзалізниці” та провели обшуки в офісі компанії.

У Харкові підрядника обвинувачують у розкраданні на ремонті вуличних спортмайданчиків

“Він підозрюється в отриманні неправомірної вигоди за сприяння в укладенні договорів з “потрібними постачальниками” для потреб залізниці. За свої “послуги” він отримав новий автомобіль Toyota Camry, придбаний в автосалоні за 1,55 млн гривень. Інформацію про можливі зловживання з боку зазначеного посадовця до правоохоронців, у тому числі і НАБУ, Укрзалізниця передала ще у квітні 2023 року”, — зазначено в заяві.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Коментарі