Втрати все-таки є? РосЗМІ підтвердили смерть щонайменше 500 мобілізованих

Російські пропагандисти вже почали говорити про своїх загиблих солдатів. Так, вони підтвердили смерть щонайменше 500 мобілізованих окупантів.

Про це повідомила російська служба “BBCNews” спільно з виданням “Медіазона”.

“На основі відкритих даних нам вдалося встановити імена 500 мобілізованих, загиблих в зоні бойових дій на території України, починаючи з жовтня. Ще 39 померли на території Росії — найчастіше, як стверджується, через проблеми з серцем, в результаті нещасних випадків або через зловживання алкоголем”, — йдеться в матеріалі ЗМІ.

Також наголошується, що в це число загиблих загарбників не входять та кількість загиблих, які були ліквідовані під час удару ЗСУ в Макіївці.

Витрати рф на підтримку “ДНР” та “ЛНР” будуть тільки зростати — британська розвідка

Пропагандисти визнали, що 39 мобілізованих загинули не в Україні, а ще будучи на пунктах збору в результаті нещасних випадків, деякі з яких пов’язані з алкоголем.

Реальні втрати серед мобілізованих, найімовірніше, набагато вище, так як у багатьох повідомленнях про солдатів, загиблих в Україні, починаючи з жовтня, не вказується їх статус — контрактник, доброволець або мобілізований.

За словами безпосередньо самих мобілізованих, — їхні підрозділи продовжують нести суттєві втрати з ряду причин. Серед них: інтенсивні і точні артилерійські обстріли з боку України, погана координація дій різних загонів російських військових, проблеми зі зв’язком і картами, а також недостатня підготовка.

Теги:

Коментарі