Нацполіція ліквідувала мережу шахрайських кол-центрів, які заподіяли збитків на мільярди гривень (Фото, Відео)

Нацполіція ліквідувала масштабну мережу шахрайських кол-центрів, які працювали в 16 регіонах України. Внаслідок їх діяльності громадянам України та інших країн було завдано збитків на мільярди гривень.

У ліквідації мережі взяли участь понад 840 правоохоронців, серед яких 660 поліцейських. Було проведено понад 150 обшуків, вилучено майже 4000 одиниць комп’ютерної техніки, понад 650 мобільних телефонів та 200 комплексів IP-телефонії, «чорнові» записи, методички з алгоритмами дій, 1500 сім-карт різних операторів, зокрема й іноземних, понад 700 тисяч гривень в національній та іноземній валюті.

Дніпровські шахраї ошукали волонтерів та військових на 1,2 млн грн (Фото, Відео)

У кожному кол-центрі працювало від 50 до 200 операторів. Вони представлялися працівниками державних органів, банківських установ, інвестиційних та телекомунікаційних компаній, щоб завоювати довіру співрозмовників. Після цього шахраї отримували конфіденційні дані громадян, а після — гроші з їх банківських рахунків.

Ошукані громадяни були не лише з України, а й з Європи та США. У випадку з інвестиціями шахраї пропонували вкладатись в прибуткові проєкти та навіть виплачували перші відсотки. Отримання швидких грошей в найкоротші терміни приваблювало потерпілих вкладатись ще більше, після чого шахраї переставали виходи на зв’язок.

Коментарі