Наказав розстріляти мирних жителів Київської області: СБУ встановила особу російського командира (Фото)

Відповідну інформацію 10 серпня опублікували на офіційній Facebook-сторінці Служби безпеки України.

Співробітники СБУ перехопили телефонну розмову кадрового російського командира розвідроти Антона Струєва з позивним “Беркут, який особисто наказав товаришам по службі розстрілювати мирних жителів Київського району.

За даними слідства, окупант не обмежувався лише наказами. У селах Мокрець та Заворичі він особисто брав у полон беззбройних мирних громадян та допитував їх із застосуванням тортур. Він вимагав надати інформацію про військовослужбовців ЗСУ, бійців Тероборони та патріотично налаштованих односельців.

Вранці 22 березня після одного з таких допитів підлеглі “Беркута” взяли на приціл місцевого жителя. Коли чоловік повернувся до російських загарбників спиною, Антон Струєв наказав стріляти у нього. Після страти окупанти залишили чоловіка вмирати.

Потерпілий зазнав тяжких поранень, проте вижив. Він упізнав свого вбивцю і готовий свідчити проти нього у міжнародному суді.

За даними фактами слідчі відкрили кримінальне провадження. Старшому лейтенанту збройних сил росії Антону Струєву заочно повідомили про підозру за статтею 438 (“порушення правил та звичаїв війни”) КК України.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі