Наказав розвісити російські прапори: у Харкові судитимуть митника-колаборанта з Куп’янська

Правоохоронці направили до суду обвинувальний стосовно головного державного інспектора відділу митного оформлення «Сортувальний» митного поста «Куп’янськ» Харківської митниці за фактом колабораційної діяльності. про це повідомили в пресслужбі Харківської облпрокуратури і Держбюро розслідувань.

Встановлював білборди з кремлівською пропагандою: у Харкові судитимуть колаборанта

Встановлено, що окупаційна адміністрація призначила чоловіка керувати житлово-комунальним господарством на території Петропавлівської громади. Він надав вказівки підлеглим про проведення ремонтних та підсобних робіт, займався знищенням державної символіки України, яку замінювали на російську. За його вказівкою російські триколори вивісили на зупинках та інших громадських місцях, зупинки пофарбували в кольори російського прапора.

Також колаборант організовував роботу для отримання виплат місцевому населенню від РФ.

Після звільнення Куп’янського району чоловік почав переховуватися, але був затриманий. Наразі він перебуває під вартою. Його справу розглядатимуть у Ленінському райсуді Харкова. Колаборанту загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі