Встановлював білборди з кремлівською пропагандою: у Харкові судитимуть колаборанта

Правоохоронці направили до суду обвинувальний акт щодо 25-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності. Досудовим розслідуванням встановлено, що під час окупації селища Шевченкове Куп‘янського району місцевий мешканець співпрацював з окупантами.

Як повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури, у червні російські військові запропонували чоловіку обійняти посаду “исполняющего обязанности начальника отдела административно-хозяйственного обеспечения” в окупаційному управлінні, на що колаборант погодився.  Чоловік виконував всі вказівки російських ватажків, за що отримував заробітну плату у розмірі 30 000 рублів (близько 17 тисяч гривень). Зокрема, він організував встановлення на території населеного пункту білбордів з проросійською агітацією.

Стало відомо ім’я колабрантки з Куп’янська, яка намагалася втекти до ЄС: за свою кар’єру змінила три партії

Правоохоронці затримали колаборанта після деокупації Куп’янського району. Наразі підозрюваний перебуває під вартою. Його справу розглядатимуть у Київському райсуді Харкова. Санкція статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі