Народній депутатці з Харкова висунули підозру за брехню в декларації

Національне антикорупціне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили народній депутатці України про підозру у внесенні недостовірних відомостей до електронної декларації. Дії особи кваліфікували за ч.1 ст. 366-2 Кримінального кодексу України. Про це повідомили в НАБУ.

Слідство встановило, що народна обраниця не внесла до декларації за 2020 рік відомості про оренду (володіння) двох квартирами у Києві, частки у нежитловому приміщенні у Харкові та автівки. Сукупна вартість цього майна, яке мала, але не відобразила в декларації нардепка, перевищує 4,4 млн грн. Підставою для розслідування зазначених фактів стали результати перевірки, проведеної Національним агентством із питань запобігання корупції, передані НАБУ.

За інформацією журналіста Олег Новікова, мова йде про депутатку Верховної Ради від “Слуги народу” Анну Колісник.

“Пора валити з країни”: нардеп з Харкова оскандалилася у Верховній Раді

Як повідомили в “Харківському атикорупційному центрі”, у своїх поясненнях, які Колісник надала НАЗК під час перевірки, вона сказала, що загубила документи на 25% власності на нежитлове приміщення у Харкові, і тому не подала коректну інформацію про цю нерухомість. НАЗК ці пояснення не врахувало, бо в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно є ця інформація, а отже – Колісник могла використати її для внесення в декларацію. Що стосується квартири у Києві вартістю 1,6 млн. грн., якою на той момент користувалась Колісник, то вона заявила, що «забула» це зробити, бо на момент декларації вже тривалий час не використовувала це житло. За інформацією Апарату Верховної ради України, Колісник отримала кошти на компенсацію вартості оренди цього житла.

Анна Колісник стала народною депутаткою у 25 років. До цього вона працювала судовим експертом у Харківському науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС України.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі