Народився у Чугуєві та отримував нагороди від Хорошковського: що відомо про в.о. Генерального прокурора України

Президент України Володимир Зеленський усунув з посади Генпрокурора України харків’янку Ірину Венедиктову та призначив виконувачем обов’язків іншого вихідця з Харківської області. Місце тимчасово посів 46-річний заступник генпрокурора Олексій Симоненко.

Скандал з російським громадянством: у СБУ підтвердили, що заступник голови Харківської облради має паспорт РФ

Відомо, що народився обвинувач у Чугуєві, 1998 року закінчив Національну юракадемію імені Ярослава Мудрого за спеціальністю “Правознавство”. Після закінчення вишу і до 2006 року працював у київській прокуратурі. За цей час встиг пройти шлях від помічника прокурора до старшого слідчого прокуратури Оболонського району столиці. Потім чотири роки працював у прокуратурі Київської області. 2010-го перейшов на роботу до СБУ, де протримався вісім років. В офіційній біографії Симоненка є перерва майже у два роки з 2018 по 2020. А вже у березні 2020-го він обійняв посаду заступника Генерального прокурора. 

В той же час ЗМІ повідомляють про роботу в тандемі із заступником керівника Офісу президента України Олегом Татаровим, зв’язки з екс-регіоналами та кримінальним світом.

Видання ZN.ua пише, що під час роботи з СБУ Симоненко отримував держнагороди, які йому вручав тодішній керівник Валерій Хорошковський.

Також новий в.о. Генпрокурора “засвітився” під час справи Татарова, якого підозрювали у передачі хабара під час перебування юристом у компанії “Укрбуд”. Експерт криміналістичної установи МВС мав зменшити суму збитків, завданих державі махінаціями з квартирами Нацгвардії. Під час відпустки генпрокурора Ірини Венедиктової Симоненко, який заміняв її, отримав можливість внести правки до реєстру справ та змінити підслідність справи Татарова. Із НАБУ його передали СБУ. Згодом справу про корупцію на мільйони гривень тихо “поховали”.

Зеленський усунув від роботи голову СБУ та Генпрокурора

Симоненко також встиг відзначитися і у “вугільній справі” Петра Порошенка про закупівлю енергоносіїв у ОРДЛО у 2014-2015 роках. Як і в справі Татарова, він підписав підозру у державній зраді, поки Венедиктова була у відпустці.

За даними Bihus.Info, сім’я Симоненка може мати зв’язки з колишнім регіоналом Сергієм Канакіним, якого пов’язують із злочинним угрупованням кримінального авторитета В’ячеслава Пересецького (“Фашист”).

Коментарі