Не вистачає двірників: у Харкові розповіли, чому вулиці перетворилися на ковзанку (Фото)

Вулиці міста через рясний снігопад та раптову відлигу перетворилися на суцільну ковзанку. Медики доставляють десятки травмованих пішоходів до лікарень, а в мерії кажуть, що не встигають посипати доріжки піском і сіллю.

Як повідомив 5 січня директор Департаменту з питань інформації та зв’язків з громадськістю Харківської мерії Юрій Сидоренко, в місті працюють лише 1553 двірники, що становить лише третину від необхідної кількості.

“Щоб система працювала, потрібно десь 4500 двірників. Ще близько 1500 комунальників вивели з інших комунальних підприємств”, – сказав Сидоренко, додавши, що ожеледиця пов’язана ще й погодою, оскільки засипати все місто піском, немає можливості.

Крім того, в мерії закликали підприємців самостійно прибирати лід з тротуарів та пішохідних доріжок перед магазинами та кіосками.

Кореспондент Newsroom пройшовся по центру міста. У середу вранці тротуари в льоду були навіть біля будівлі міської ради. На вулиці Римарській через кригу пішоходам доводилося виходити на проїжджу частину, щоб пройти без пригод. Вулиці Мироносицьку, Чернишевську та Свободи також сковувало кригою. Комунальники очищали пішохідні доріжки від льоду лише в саду Шевченка та біля оперного театру. В інших місцях — від площі Конституції до станції метро “Пушкінська” – опівдні нам не вдалося застати за роботою жодного двірника.

Ожеледиця в Харкові: куди звертатися з травмами

Як раніше повідомляв Newsroom, депутат Харківської міської ради від ОПЗЖ Денис Невядомський зламав ногу в перших числах нового року. Чоловік не втримав рівновагу на слизькому тротуарі, коли йшов з дитиною до машини.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі