“Недоторканних немає”: Терехов виголосив першу промову на посаді мера Харкова російською

У Харкові офіційно підбили підсумки виборів мера та оголосили результати перегонів. Екссекретар міськради Ігор Терехов, який набрав найбільшу кількість голосів виборців, склав присягу і вступив на нову посаду.

Першу промову Терехов почав українською, а потім перейшов на російську, пояснивши це хвилюванням.

“Найбільше почуття – це почуття вдячності. Вдячності харків’янам, які 31-го жовтня прийшли на виборчі дільниці та підтримали мене в прагненні вести Харків до успіху. Я хочу сказати вам: “Спасибі!”. Також хочу подякувати й тим харків’янам, які віддали голоси за інших кандидатів. Ваша активна громадянська позиція говорить: вам не все одно, що буде з Харковом в найближчі чотири роки. Всіх нас, хто прийшов на виборчі дільниці, об’єднує прагнення зробити Харків кращим містом країни. І я зроблю все, щоб ми їм пишалися. Гарантую – я буду мером всіх харків’ян, незалежно від політичних і особистісних уподобань. Городяни повинні знати: я буду відстоювати інтереси кожного”, – заявив Терехов.

Юристи Добкіна вимагають у суді перерахувати результати виборів у Харкові

Він подякував українським та міжнародним спостерігачам, які стежили за виборчим процесом, зазначивши, що до міста була прикута пильна увага з боку міжнародних партнерів.

“Розумію, що ця увага не згасне разом із закінченням виборів – а, значить, у нас немає права на помилку”, – сказав Терехов.

Новий мер подякував команді, яка допомогла досягти результату, але разом з тим зазначив, що готовий попрощатися з аутсайдерами.

“Недоторканних немає. З тими, хто не буде справлятися із заданим мною темпом перетворень, нам не по дорозі. З тими, чия якість роботи не буде відповідати моїм вимогам і очікуванням харків’ян, нам не по дорозі”, – заявив він, закликавши депутатський корпус працювати в залі без політичних розборок.

“Нам більше не потрібне “зоряне небо” за такі гроші”, – Терехов

Також у своїй промові Терехов обіцяв створювати робочі місця з гідною заробітною платою, відроджувати виробництво, модернізувати транспорт, робити медицину в місті доступною та якісною, оновлювати комунікації та стежити за екологічною безпекою міста.

“Шановні харків’яни! Наші з вами зустрічі будуть регулярними. Я доступний для всіх, кому потрібна допомога. Такої ж віддачі я вимагав, вимагаю та вимагатимуть від усіх моїх соратників”, – пообіцяв новообраний міський голова.

Коментарі