Нерухомість в Криму, кімната у флігелі та власна залізнична колія: що декларують депутати Харкова

Троє депутатів Харківської міськради володіють нерухомістю на Південному березі окупованого Криму. Про це повідомляє рух “Чесно”.

Адміністративну будівлю в Алушті площею 478 кв. м задекларував депутат від “Слуги народу” та колишній чоловік голови ХОДА Айни Тимчук Андрій Тимчук. Дружина Ігоря Аріху з “Блоку Кернеса” задекларувала приміщення площею 158 кв. м в Ялті. Квартиру в Ялті площею 25 кв. м має його однопартієць Володимир Тупіцин.

Харківська депутатка від ОТЗЖ отримала в подарунок від родички 4 мільйони гривень

Будівлі загальною площею понад 600 тис. кв. м в Донецьку задекларував власник заводу Фрунзе Олександр Василенко. Права власності депутат отримав ще до того, як Росія напала на Україну – у 2005 році.

Будинок площею 303 кв. м в Іспанії задекларувала дружина Володимира Чумакова з “Блоку Кернеса”, який до недавнього часу очолював департамент будівництва та дорожнього господарства міськради. Також його дружина вказала будинок площею понад 200 кв. м в Харківській області. Крім того, Чумаков – рекордсмен міськради за кількістю коштовних годинників: у нього їх четверо. Сам Чумаков не вказав жодної житлової площі навіть в праві користування.

Найбільшу кількість гектарів землі задекларував депутат від ОТЗЖ Євген Андрейчук – разом майже 64 га. Політик має корпоративні права в дев’яти підприємствах, які займаються будівельними матеріалами та виготовленням меблів.

Також серед лідерів за кількістю землі – депутати від ЄС Юрій Корсунов, Руслан Агібалов та Ігор Пушкарьов. Голова спілки ветеранів АТО Корсунов має майже 50 га, Агібалов – 19,4 га, голова координаційної ради громадських організацій ветеранів АТО Ігор Пушкарьов – 17 га землі в Харківській області.

Лідер фракції “Успішний Харків” Олександр Новак зазначив 28 га землі, 26 з яких – в Житомирській області.

Найбільше квадратних метрів у Олександра Лобановського з “Блоку Кернеса” – 6,5 тис. м кв. Депутат володіє 26 підприємствами, тому більша частина цієї площі – нежитлові будівлі. Крім того, депутат задекларував власну під’їзну залізничну колію довжиною понад 2 км.

Найскромніше по площі житло у депутата від ОТЗЖ Сергія Насінника – кімната 12 кв. м у селі Вишневе Київської області. Його однопартієць Анатолій Родзинський, який тримає готівкою 1 млн гривень, задекларував лише кімнату у флігелі площею 30 кв. м.

П’ятеро депутатів міськради взагалі не вказали в декларації житла. Це Давіте Матвейченко і Микита Роженко з Партії Шарія, Ігор Шрам і Ігор Полупанов від ОТЗЖ, а також голова екологічної комісії міськради Ірина Гончарова від ЄС.

“У мене немає власного житла, я пробувала вказати інше право користування. Сайт не пропустив. Кілька разів пробувала”, – пояснила Гончарова.

Найбільша кількість авто – у депутата з “Блоку Кернеса – Успішний Харків” Олександра Мірошниченка. Він є власником автотранспортного підприємства і задекларував дев’ять автомобілів, сім з яких вантажні, а також сім причепів.

Двоє депутатів є любителями водного відпочинку і задекларували водні мотоцикли. Це Олександр Касьянов від “Блоку Кернеса” і Марія Скоробагач з ОТЗЖ.

Депутатка Харківської міськради купила елітну нерухомість і їздить на люксовому електромобілі

Нагадаємо, раніше Newsroom писав про те, що директора найбільш збиткових комунальних підприємств міста накопичила мільйонні статки.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі