Неякісний ремонт шкільного укриття: інженерці оголошено підозру

Слобідська окружна прокуратура міста Харкова повідомила про порушення кримінальної справи щодо інженерки з технічного нагляду, якій пред’явлено підозру у службовій недбалості, що призвела до значних матеріальних збитків.

За даними слідства, у листопаді 2022 року підприємство-підрядник та управління Харківської міської ради уклали договір на капітальний ремонт укриття в одній з харківських шкіл.

Внаслідок контрольних обмірів виявлено невідповідність фактично виконаних робіт обсягам, вказаним у приймально-здавальному акті. Спеціалістам вдалося встановити, що не було проведено якісне штукатурення стін і стель, а також усунення вибоїв в асфальтових підлогах.

Блогера-мільйонника засуджено до 15 років за допомогу ворогу

Інженерка, відповідальна за технічний нагляд, не виконала свої службові зобов’язання, не перевіривши відповідність фактичного обсягу робіт і затвердила документи із завищеними відомостями. Ці недостовірні дані послужили підставою для неправомірної виплати понад 300 тис. гривень бюджетних коштів підряднику, що призвело до значних збитків для Харківської міської ради.

Ведеться розслідування, в ході якого встановлюються інші особи, причетні до вчинення цього кримінального правопорушення. Розслідування проводяться під керівництвом СВ ВП №1 ХРУП №1 ГУНП в Харківській області за участю Управління СБУ в Харківській області.

Коментарі