Незаконне збагачення: ДБР повідомило про підозру колишньому одеському воєнкому (Відео)

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) інформують про підозру колишньому начальнику Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Його підозрюють у незаконному збагаченні на суму сотень мільйонів гривень, а також умисному ухиленні від виконання службових обов’язків.

Під час проведення досудового розслідування Бюро зібрало значний обсяг доказів. Проте для повного і безпристрасного розслідування були також враховані повідомлення ЗМІ. Крім того, матеріали Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) були перевірені, і виявлено, що колишній одеський військовослужбовець збагачувався незаконно на понад 188 мільйонів гривень.

Одне з журналістських розслідувань вказало на те, що минулого року мати воєнкома стала власницею житлового будинку в Іспанії вартістю понад 4 мільйони євро. Також було виявлено, що вона цього року придбала автомобіль Mercedes-Benz EQV за майже 3 мільйони гривень, крім ексклюзивної іноземної нерухомості.

Пізніше правоохоронці встановили, що теща колишнього військовослужбовця також стала власницею дорогих автомобілів, включаючи Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz G 63 AMG і Toyota Land Cruiser, не маючи для цього достатньо законних коштів.

Махінації з паспортами: розкрито міжнародну корупційну схему, що завдала збитків на пів мільярда гривень (Відео)

Дружина колишнього воєнкома придбала іноземну комерційну нерухомість в Іспанії вартістю 737 тисяч євро, також не маючи достатніх законних доходів.

Колишнього військовослужбовця підозрюють у таких злочинах:

  • набутті активів, вартість яких перевищує його законні доходи більш як на шість тисяч п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (стаття 368-5 Кримінального кодексу України);
  • нез’явлення вчасно на службу без поважних причин у воєнний час, що становить кримінальне правопорушення (частина 5 статті 407 Кримінального кодексу України);
  • ухилення від службових обов’язків шляхом обману у воєнний час (частина 4 статті 409 Кримінального кодексу України).

За цими статтями передбачені покарання, які включають обмеження волі на строк до 10 років або позбавлення волі.

Зараз з’ясовуються місцезнаходження підозрюваного. Розслідування триває.

Державне бюро розслідувань підкреслює, що будь-які зловживання під час воєнних дій є недопустимими та призведуть до невідворотних наслідків.

Коментарі