“Ніч науки” в Харкові: у ЗВО покажуть, як робити ліки та викликати блискавку

У Харкові відбудеться VIІ Освітній проєкт “Ніч науки”, в рамках якого університети міста покажуть відкриття та досягнення.

Як повідомили в пресцентрі Харківської міської ради, в цьому році в проєкті візьмуть участь 15 закладів вищої освіти та міський планетарій.

Урочисте відкриття “Ночі науки” відбудеться в суботу, 18 вересня, на площі Свободи (алея біля сухого фонтана). Початок запланували на 15:30, а вже о 16:00 особлива програма стартує в будівлях університетів.

Не чоловічий клуб: як харків’янки рухають світову науку

Наприклад, у НТУ “ХПІ” розкажуть про технологію виготовлення пластика, шоколаду та ліків, а в ХНУ імені Каразіна покажуть “Трансформатор Тесли”, системи бездротової передачі енергії та лазерні системи передачі звуку. В аерокосмічному університеті можна буде взяти участь у випробуванні ракетних двигунів, а в фармацевтичному – створити ліки. У автомобільно-дорожньому університеті гості зможуть взяти участь в конкурсі 3D-моделювання.

Учитель-Герой України з Харкова: діти втрачають мотивацію до навчання

Для харків’ян створили чотири маршрути, за якими курсуватимуть автобуси. Перший маршрут проклали між ЗВО, які розташовані в центрі міста. Другий – по проспекту Науки, третій – на Салтівку, четвертий – до Української інженерно-педагогічної академії та Українського державного університету залізничного транспорту.

Автобуси у всіх чотирьох напрямках будуть стартувати біля входу до центральної алеї біля сухого фонтана з інтервалом 15-20 хвилин.

З детальною програмою заходу можна ознайомитися за посиланням. “Ніч науки” буде проходити до 22:00.

Коментарі