Німеччина допоможе відновлювати медичні заклади Харкова

Анналена Бербок зазначила, що Німеччина не чекатиме закінчення війни, щоб почати відновлення. Допомогу планують надавати відразу, як це буде потрібно.

Про це вона розповіла під час позапланового візиту до Харкова.

Під час свого візиту Бербок відвідала міську дитячу клінічну лікарню №16, яка постраждала внаслідок ворожого обстрілу. У медустанові були вибиті вікна і частково постраждав конструктив будівлі. Разом з міським головою Ігорем Тереховим Анналена Бербок ознайомилася з роботою лікарні в умовах воєнного часу.

“Брутальна російська стратегія полягає саме в тому, що вони не лише атакують військові об’єкти, а й піддають ударам критичну інфраструктуру. А це означає, що в зимовий період у людей не буде опалення, водопостачання або струму. У Харкові ми хочемо допомогти шляхом партнерства між містами Харків-Нюрнберг, наприклад, вже іде підтримка дитячої лікарні та інших медичних закладів. Крім того, беремо участь в розмінуванні територій, а також надаємо військову допомогу для Харківського регіону”, – розповіла Анналена Бербок.

Глава МЗС Німеччини відвідала Харків (Фото)

Як зазначив Терехов, незважаючи на російські “Гради” і отримані пошкодження, в установі продовжували надавати медичну допомогу маленьким пацієнтам. За словами мера, станом на сьогодні лікарню повністю відновили.

“Було багато зроблено, щоб ця лікарня функціонувала. Вона жодного дня не простоювала під час війни. І зараз тут теж перебуває близько 80 пацієнтів. Я дуже вдячний нашим медикам, які, попри весь цей жах, працювали. Не було жодного дня, щоб вони не знаходилися тут і не надавали медичну допомогу дітям”, — повідомив Терехов.

Також він нагадав, що в результаті російської агресії в Харкові руйнування різного ступеня отримали 53 медустанови.

Бербок запевнила, що Німеччина надасть Україні 20 мільйонів євро для придбання резервного обладнання для критичних інфраструктур, з яких частина буде призначена для Харківщини.

Коментарі