Нова серія обшуків: СБУ проводять контррозвідувальні заходи в храмах УПЦ МП Житомирської області

СБУ проводить чергові обшуки в єпархіях Московського патріархату.

Про це повідомляє Управління СБУ в Житомирській області на своїй сторінці Facebook.

Цього разу СБУ відвідає Коростенський район Житомирської області та відвідає наступні об’єкти УПЦ МП: Чоповицьку Афонську ікону Божої Матері жіночого ставропігійного монастиря; Казанську ікону Божої Матері чоловічого монастиря Овруцько-Коростенської єпархії; скити цього монастиря на честь преподобного Силуана Афонського.

Священника УПЦ, який зливав позиції ЗСУ в Луганській області, відправили до в’язниці на 12 років

Правоохоронці проводять огляд території та приміщень спільно з представниками релігійних організацій. Мета обшуку-виявлення осіб, яким би то не було чином причетних до будь-якої протиправної діяльності; предметів, заборонених до обігу на території нашої держави; протидія вибуховій діяльності російських спеціальних служб в релігійному середовищі нашої держави.

“Враховуючи повномасштабну військову агресію російської федерації проти України, дані заходи проводяться Службою безпеки у тому числі для унеможливлення використання афілійованих із центрами впливу в рф релігійних громад в якості осередку “русского міра” та убезпечення населення від можливих провокацій і терористичних актів.” – говориться в повідомленні.

СБУ проводить перевірки на об’єктах УПЦ в Черкаській, Волинській та Херсонській областях

СБУ наголошує, що всі дії відбуваються в рамках чинного законодавства та відповідно до доручення РНБО України, керується виключно Конституцією України та чинним законодавством, а також поважає права кожного громадянина на свободу вибору релігії та світогляду.

Коментарі