Помер харків’янин, колишній в’язень чотирьох нацистських концтаборів

Вчений, антифашист, колишній в’язень чотирьох нацистських концтаборів Ігор Малицький пішов з життя сьогодні вночі. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив депутат Харківської міськради Ігор Ісаєнко. Ігорю Малицькому було 96 років.

Харків’янин, який побував у концтаборі, презентував книгу “Тернистий шлях”

У своїх останніх постах почесний житель Харкова повідомляв про те, що хворий.

bezymyannyy.png

“Україна переможе і я буду святкувати 100 ювілей і перемогу обов’язково, того ж бажаю всім громадянам Патріотам України”, – також написав Малицький в одному зі своїх останніх постів. Ще він писав про своїх правнуків:”Люблю їх до божевілля, на що вони відповідають тим же”.

Довідка. Ігор Федорович Малицький народився 12 лютого 1925 року в Харкові. Батько був репресований в 1938 році, мати померла після війни. Під час окупації Харкова в 1943 році був викрадений німецькими загарбниками до Німеччини, протягом трьох років був в’язнем чотирьох таборів. Малицький неодноразово збігав, в травні 1945 року брав участь у повстанні та з групою ув’язнених з боями пішов назустріч військам переможців.

Також був професором, кандидатом технічних наук у галузі технології та складальних процесів у машинобудуванні. Наукова діяльність Ігоря Федоровича налічує понад 100 наукових праць, понад 80 навчальних посібників, 15 патентів та авторських свідоцтв.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі