Обстрілювали позиції ЗСУ: двоє бойовиків “ЛНР” отримали реальні терміни ув’язнення

Про це 8 вересня повідомили у Службі безпеки України.

За інформацією СБУ, два кулеметники з “ЛНР”, які обстрілювали позиції ЗСУ, отримали тюремні терміни.

Одним із зрадників є місцевий мешканець, який на початку повномасштабного вторгнення добровільно прибув до пункту збору мобілізованих на тимчасово окупованій території Луганської області. У травні цього року українські захисники взяли його в полон поблизу селища Катеринівка Попаснянського району.

Другий зрадник, також мешканець Луганської області, був раніше засуджений за наркозлочини. У 2021 році він вступив до так званої “народної міліції лнр” і також був узятий у полон українськими захисниками. Фігурант воював проти ЗСУ в районах Кремінної, Рубіжного, Сєвєродонецька та Лисичанська. Потім брав участь у розграбуванні захоплених підприємств та будинків місцевих мешканців.

Суд визнав чоловіків винними за статтями 111 (“державна зрада”), 258-3 (“участь у терористичній групі чи терористичній організації), 260 (“участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань”) КК України та призначив покарання у вигляді 15 та 10 років ув’язнення.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі